Zo worden onze kussens gemaakt

De stoffen van onze Living Objects & Furniture-kussens vormen de basis van de hoge kwaliteit. Onze stoffen bestaan altijd voor het overgrote deel uit natuurlijke garens, aangevuld met sterke synthetische garens voor een gemakkelijk onderhoud en duurzame afwerking. We nemen je graag mee door het productieproces.

Vezels als wol en linnen komen rechtstreeks uit de natuur. Hun kwaliteit staat daarom in rechtstreeks verband met hun productieproces: de zorg voor schapen en het superieure vakwerk van vlasboeren maakt het verschil tussen hoogwaardig en minderwaardig materiaal. Onze stoffenleveranciers werken samen met lokale initiatieven in wereldberoemde regio’s om de beste kwaliteit te garanderen.

De vezels komen volledig gereinigd aan bij onze stoffenproducenten. Een schone lei zorgt ervoor dat de verfstoffen mooi aanpakken en dat de vezels egaal kleuren. Na het verven gaan de vezels door naar de spinnerij, waar ze tot garens gesponnen worden aan een tempo waar Repelsteeltje jaloers op zou zijn.  

De bobijnen met garens – kleine trechters waar de garens op gesponnen werden – gaan vervolgens naar de zogeheten scheerderij. Daar worden ze op grote ‘bomen’ gedraaid. Geen bladeren te bespeuren bij die bomen: het is de benaming voor gigantische spoelen met garens die op weefgetouwen worden aangesloten. De bomen zijn uniek per stof: elk garen moet op een specifieke plaats op de boom komen, zodat het geweven patroon er exact hetzelfde uitziet als wanneer het op de computer getekend werd.

De bomen gaan vervolgens naar de weverij, waar het belangrijkste werk wacht: weven. Hier krijgen de stoffen eindelijk hun herkenbaarheid. Aangestuurd door krachtige motoren en gevoed door computertekeningen werken hoogtechnologische weefgetouwen tientallen meters stof per uur af.

Met een laatste rondje door de afwerkingsafdeling worden de stoffen helemaal klaar gemaakt voor confectie. Ze worden gewassen en met verschillende nabehandelingen helemaal veilig gemaakt voor thuisgebruik. Want daar zijn de stoffen uiteindelijk voor bedoeld: jouw thuis. In België maken we er bij Living Objects & Furniture uiteindelijk netjes afgewerkte kussens van, klaar om jouw interieur op te fleuren.

Nestel jij je binnenkort in je eigen Living Objects & Furniture-kussen?