De man achter het merk

De man achter het merk: Loïc Willemot vertelt over het ontstaan van Living Objects & Furniture

Textiel en interieur zitten in zijn bloed, zegt hij. Loïc Willemot is 28 en al van kleins af aan gebeten door de ‘hoekjes af’ die van een alledaags object een interessant en tijdloos interieurstuk maken.

De creativiteit die komt kijken bij textiel- en interieurontwerp lag bij Loïc thuis voor het grijpen als kind. Hij werd er jarenlang geprikkeld door stoffen, meubels, lijnen en kleuren, waardoor zijn keuze voor interieurdesign in Gent de enige juiste bleek. Aangevuld met opleidingen interieurarchitectuur en textiel- en meubeldesign, respectievelijk in Kortrijk en in Mechelen, werd hij de man die in 2015 zijn eigen multidisciplinair bureau oprichtte, Studio Willemot.

Focus op de essentie door kleine aanpassingen

Loïcs honger naar schoonheid in interieur is groot. Zijn visie daarin is bovendien heel simpel: hoe eenvoudiger, hoe liever.

 “Soberheid zorgt ervoor dat je teruggaat naar de essentie”, zo vertelt hij. “Mijn doel met elk ontwerp is om die puurheid naar voor te brengen en trends te overstijgen. Dat doe ik door hier en daar een interessante aanpassing te maken. Kleine veranderingen zorgen ervoor dat we weer leren kijken naar de dingen.”

 Het woord ‘klein’ speelt daar een heel belangrijke rol in. Loïc past nét genoeg aan om verwondering op te wekken en toch dat tijdloze karakter te bewaren.

 Living Objects & Furniture: tijdloze lichtpuntjes in je interieur

Met diezelfde gedachte in zijn achterhoofd stampte hij interieurmerk Living Objects & Furniture uit de grond. De ontwerpen hebben allemaal die typische tijdloosheid dankzij hun rechttoe-rechtaan vormen, simpel lijnenspel en natuurlijke kleuren. Alle stuks zijn bovendien handgemaakt met oog voor detail en kwaliteit, om zo je interieur mooi uit te lichten.

De collectie bestaat momenteel enkel uit schalen, kussens, wall-art, plaids en verlichting, maar de toekomstplannen reiken veel verder dan dat. Loïc wil met zijn merk graag blijven groeien en zijn netwerk met kleine ateliers uitbreiden om een volledig decoratie-aanbod samen te stellen.

Ontdek jouw nieuwe favoriete interieurstuk in de webshop!